20. Kielen, kulttuurin ja kansainvälisyyden aloituspohdinta

Mitä on kansainvälisyys? Lue artikkeli Opetushallituksen sivuilta https://www.oph.fi/fi/opettajat-ja-kasvattajat/mita-koulujen-kansainvalisyys. Pohdi itsenäisesti tai parin kanssa alla olevia kysymyksiä. Pohdinnan tukena voitte käyttää kansainvälisyyspyramidia.


1) Miten itse ymmärrät kansainvälisyyden? Mitä eroja näet
  a) kansainvälisyydellä ja globaalisuudella
  b) kansainväliset asiat – globaaliasiat
  c) kansainvälisyysosaaminen – globaaliosaaminen?


2) Missä oppiaineissa on käsitelty globaalikasvatusta ja/tai maailmankansalaisuutta? Ovatko termit uusia vai tuttuja? Minkälaista niihin liittyvää osaamista sinulla on? Millaisia yhteyksiä kielitaitoon osaamisellasi on? Mihin muuhun oppiaineeseen kuin kieliin ja kielitaitoon tuo osaaminen liittyy?