1. Motivaatiokirje

Laadi opintojesi alussa motivaatiokirje itsellesi. Mitä odotat itseltäsi lukion kieltenopiskelijana? Minkälaisia tavoitteita voisit asettaa itsellesi? Miten hyödyt kielitaidosta opinnoissasi ja lukion jälkeen? Sisällytä kirjeeseen seuraavat asiat:

  • Kuvaus omasta kielitaidosta joka koostuu kotikielistäsi sekä koulussa ja koulun ulkopuolella oppimistasi kielistä. Kirjoita esimerkiksi mitä kieliä osaat ja missä tilanteissa voit niitä käyttää? Millä kielillä tykkäät lukea, minkä kielistä musiikkia kuuntelet? Kuvaile kielenkäyttötaitoasi sekä ympäristöjä tai tilanteita, joissa niitä käytät. Muista kuvailla osaamistasi myös kotikielissäsi ja niiden murteissa.
  • Kielen oppiminen ja opiskelutaidot: Minkälainen kielenopiskelija olet? Miten opit kieliä parhaiten? Kuvaile opiskelutapojasi ja kokemuksiasi kielten opiskelusta.

Säilytä kirjoittamasi kirje, sillä palaat siihen opintojesi loppuvaiheessa.

One thought on “1. Motivaatiokirje

Kommentit on suljettu.